Piroger med fyld af oksefars
Disse brød er bare så utrolig søde, og med oksekødsfyldet smager de herligt. Server dem som aftensmad med en god salat til. Jeg har også forsøgt mig med fyld af æblemos, men uanset lukkemetode, holder de ikke tæt, så det gider jeg ikke bøvle mere i.
Man kan lukke sine piroger på forskellig vis: presse kanten med en gaffel, folde kanten rundt med små folder og endelig kan man, som jeg viser på filmen "laminere" pirogen ved at lukke dem med tryk fra kanten af en tallerken.
I de opskrifter, jeg har læst, pensles kanten med vand eller æg, inden pirogen lukkes, men med begge dele synes jeg, at dejen skred rundt uden at lukke. Så det endte med, at jeg ikke smurte med noget. Det kan du selv prøve dig frem med.
De små brød egner sig også fint til tapas, madpakker eller en lækker frokostkurv.
Er der piroger i overskud, kan de fryses.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt resten af ingredienserne til dejen og ælt en smidig og blød dej - se nederste video, hvis du er i tvivl om, hvornår dejen er æltet færdig.
Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i mindst 30 minutter.
Svits nu alle ingredienser til fyldet, til de falder sammen - ca. 5 minutter - smag til med salt og peber.
Rul dejen ud på køkkenbordet. Jeg tog dejen lidt ad gangen, og dækkede resten med et viskestykke, så det ikke tørrer ud.
Stik runde cirkler ud. jeg brugte min udstikker 10,5 cm fra Mette Blomsterberg.
Læg en klat fyld på den udstukkede cirkel og luk den som vist på videoen.
Lægges på bagepapir på en bageplade, pensles med æg og bages 10-15 minutter ved 200 grader.