Kyllingefilet i hvidvin - stegeso

kylling i hvidvin faerdig

I køleskabet stod en slat hvidvin tilbage fra den dag, jeg lavede hvidvinssovs til torsk med brødkrumme.  Jeg havde lyst til  noget simremad, så det blev denne ret med kylling og grøntsager i stegesoen. Duften af den skønne sovs bredte sig i huset, og retten blev rigtig lækker.

 



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 
4 personer
 
Ingredienser

4 kyllingefileter
10 kartofler
2 store gulerødder
1 rødløg
1/2 squash
2 fed hakket hvidløg
4 spsk olivnolie
1+1 spsk tørret estragon
Salt og peber
1 dåse hakkede tomater
2,5 dl creme fraiche 18%
3,5 dl hvidvin
Evt. sukker

 

Fremgangsmåde

Del kyllingefileterne på langs og put dem i en plastikpose.

Bland olien med de 2 fed hakkede hvidløg, 1 spsk estragon og 1 tsk salt.

Hæld marinaden ned i posen til kyllingerne, luk den og ryst, så marinaden fordeles. Lægges i køleskabet 1 time.

Skræl grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Løget skæres på langs med årerne i løget.

Kom grøntsagerne i bunden af stegesoen.

Rør sovsen i en skål af de hakkede tomater, creme fraichen, hvidvinen og 1 spsk estragon. Smag til med peber og salt - jeg brugte 2 tsk - og evt sukker, hvis du synes, sovsen er for sur - jeg tilsatte 1 tsk.

Læg kyllingerne i fadet ovenpå grøntsagerne og hæld sovsen over.

Stilles i ovnen ved 200 grader i 1,5 timer.

Jeg serverede en salat med appelsin, rød drue og blandet salat til.

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte