Kyllingefilet i hvidvin - stegeso
I køleskabet stod en slat hvidvin tilbage fra den dag, jeg lavede hvidvinssovs til torsk med brødkrumme. Jeg havde lyst til noget simremad, så det blev denne ret med kylling og grøntsager i stegesoen. Duften af den skønne sovs bredte sig i huset, og retten blev rigtig lækker.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Del kyllingefileterne på langs og put dem i en plastikpose.
Bland olien med de 2 fed hakkede hvidløg, 1 spsk estragon og 1 tsk salt.
Hæld marinaden ned i posen til kyllingerne, luk den og ryst, så marinaden fordeles. Lægges i køleskabet 1 time.
Skræl grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Løget skæres på langs med årerne i løget.
Kom grøntsagerne i bunden af stegesoen.
Rør sovsen i en skål af de hakkede tomater, creme fraichen, hvidvinen og 1 spsk estragon. Smag til med peber og salt - jeg brugte 2 tsk - og evt sukker, hvis du synes, sovsen er for sur - jeg tilsatte 1 tsk.
Læg kyllingerne i fadet ovenpå grøntsagerne og hæld sovsen over.
Stilles i ovnen ved 200 grader i 1,5 timer.
Jeg serverede en salat med appelsin, rød drue og blandet salat til.