Barbecuemarineret skinkeculotte med tilbehør
Denne middag kræver en utrolig lille indsats, når først kartoflerne er skrællede. Tilbehøret en hurtigt, nemt og lækkert.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ca. 4 personer
Ingredienser
1 skinkemarineret skinekculotte på ca. 775 gr
Tilbehør
2 bakker friske champignon
2 røde faste æbler (gerne pink lady)
4 løg
smør til stegning
salt
1 spsk. lys sirup
fløde
kartofler
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Drys godt med salt og hæld fløde over, så kartoflerne er dækkede.
Læg skinkestegen ovenpå kartoflerne
Sættes i ovnen 50 minutter ved 200 grader.
Hvis du anvender stegetermometer, skal stegen ud ved en kernetemperatur på 65-70 grader.
Lad stegen hvile i 15 minutter.
Når stegen er i ovnen, rengøres champignon, og de skæres i skiver.
Løgene pilles og skæres i både.
Vent med at skære æblerne i skiver, til du skal stege, så de ikke bliver brune. Det er hurtigt gjort, da de ikke skal skrælles. Du kan nemt nå det, mens panden bliver varm. Alternativt kan du lægge æbleskiverne i vand med citronsaft i, så holder de farven.
Når stegen tages ud, kontrolleres om kartoflerne er ved at være møre. Der kan evt skrues op for ovnen på 225 grader for at færdiggøres dem til tiden.
Mens stegen hviler, ristes champignonerne på en tør varm pande og drysses med salt (gerne groft), og æbler og løg steges i smør og lys sirup, til de er møre. Æbler og løg må ikke steges for varmt, da du steger i smør.
Af Lene Rasmussen