Hakkebøf med bløde løg
Hakkebøf med bløde løg er en traditonel ret fra min barndom, men nu får vi det faktisk for sjældent herhjemme. Jeg havde helt glemt, hvor lækkert, det smager.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
3 personer
Ingredienser:
2 store løg
Margarine
550 gr. oksefars
mel
salt
friskkværnet peber
kartofler
fløde 18
okse kraftterning
madkulør
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og sæt dem over til kogning. Tilsæt salt i kartoffelvandet, når det koger.
Skær løgene i ringe med årerne - se video for stegning nederst.
Form 5 bøffer, så de hænger godt sammen, hak dem på kryds og tværs og drys med salt og peber.
Vend bøfferne i mel.
Læg de færdigstegte løg på en tallerken og kog panden af med lidt vand, som gemmes til sovs.
Stegetiden for hakkebøffer er 1 minut pr. milimeters bøfhøjde ved god middelvarme. Mine bøffer steger 7 minutter på hver side. Brug gerne en god teflonpande.
Tag bøfferne af og hæld vædden fra afkoget efter løgene i panden sammen med lidt kartoffelvand. Tilsæt en kraftterning og fløde efter behov. Læg også gerne nogen af løgene ned i sovsen til at give smag. Tilsæt madkulør og jævn evt sovsen med en mel-fløde jævning. Smag til med salt og peber.
Vi valgte også at få en salat til for at bevare det sunde islæt. Den lavede jeg før, jeg gik igang med ovenstående.
hertil hjemmelavet dressing.
Og sidst men ikke mindst - hvordan er det man steget løgene. Se Rema-kokken stege løg.