Lækker pizza med tyk bund
Opskriften på pizza er til 2 bageplader. Spis, hvad I kan, skær resten ud i mindre stykker og frys dem.
Du kan selvfølgelig lægge lige det fyld på, du synes er bedst.
At få en lækker og luftig pizza, kræver en god æltning. Jeg rører dejen sammen i køkkenmaskinen, men ælter færdig i hånden - træk og fold 1000 gange, indtil dejen er blød og smidig.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ingredienser:
Pizzadej:
2 pk gær
4,5 dl lunkent vand
6 spsk olie
1,5 tsk salt
Ca. 12-14 dl mel
Fyld:
1000 gr oksefars
Krydderier efter smag: f.eks. basilikum, merian, hvidløg (1-2 fed)
Salt, peber
1 ds hakkede tomater
3-4 tomater
1 løg
2 glas champignon eller én bakke friske
1 pk bacon
Evt oliven
2 pk revet ost – cheddar er rigtig godt
Oregano
Bagetid: ca. 20 minutter ved 235 grader (varmluft 225 grader)
Fremgangsmåde:
Dejen:
Opløs gæren i den lunkne vand
Tilsæt salt og olie og rør godt igennem
Tilsæt melet og ælt godt igennem. Du ælter ved at trække og folde. Når du tror, du er færdig, så giv bare dejen en extra omgang, så du får dannet rigtig mange glutenstrenge. Se videoen for instruktion. Det er metoden til dejtype1, du skal følge.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter. Dejen skal være tildækket, gerne i en lukket skål.
Fyldet:
Brun oksefarsen i en gryde. Tilsæt krydderier efter smag, og smag til med salt og peber.
Når dejen er hævet, deles den i to og rulles ud, så hver klump passer til en bageplade.
Smør hver pizza bund med et tyndt lag hakkede tomater.
Fordel kødet over de to plader
Skær tomater og løg i tynde ringe og fordel det på pizzaen sammen med de afdryppede eller friske skiveskårede champignon.
Klip bacon skiverne i 3 stykker og fordel de små stykker på pizzaen.
Skær oliven i tynde skiver og fordel dem
Drys med oregano
Sæt pizzaerne i opvarmede ovn. I en varmluftovn kan man naturligvis bage begge pizzaer på én gang.
Når der er 5 minutter tilbage af bagetiden (kanten er ved at være sprød) fordeles en pose ost på hver pizza.
Vi plejer at fordele osten på den øverste pizza, bage den færdig, og fordele osten på den nederste bagefter og give den 5 minutter mere, men det afhænger vel af, hvordan ens ovn fordeler varmen.