Osso Buco - fantastisk med kartoffelmos

Osso Buco - fantastisk med kartoffelmos

Da jeg var barn, lavede min mor ofte osso buco, men jeg har aldrig selv prøvet det. Føtex havde dem på tilbud, og så skulle det prøves, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver den ret. Det tager noget tid, men det smager fantastisk.



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori



2 personer

Ingredienser:

  • 2 pæne skiver kalveskank - 2-3 cm i tykkelsen
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • ½ selleri – jeg snød og tog nogen frosne fra nogen suppeurter
  • 1 lille stængler blegselleri
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Ca. 50 gr. koncentreret tomatpuré
  • Ca. 1,5 dl tør hvidvin
  • Ca. 4-6 dl oksebouillon (vand + 1 oksekraftterning)
  • Olivenolie til stegning
  • 4-5 spsk. mel
  • salt og peber
  • Lidt fløde
  • Evt. lidt sukker
  • Evt lidt frisk rosmarin

Fremgangsmåde osso buco:

Klip kødet et par steder i kanten, så de ikke krøller og vend dem derefter i mel blandet med salt og peber og brun dem. Jeg brunede dem på en pande – så kan de bedre være der.

Hak løg, hvidløg, gulerødder, selleri og blegselleri temmelig fint.

Svits derefter grøntsagerne i en gryde (hvor osso buco’en også kan være).

Tilsæt hvidvin, hakkede tomater og tomatpuré og evt lidt friskhakket rosmarin. Jeg brugte ca. 10 små blade, som jeg hakkede.

Nu fordeles buco’erne i gryden. De må godt ligge i lag, hvis du laver en større portion, men sørg for at der er grøntsager i bunden og på toppen. Hæld vand på til kødet lige er dækket og tilsæt 1 oksekraftterning.

Når suppen koger, skummes den af og nu skrues der helt ned for blusset, og låget lægges på. Retten simrer i ca. 3 timer eller til kødet er smeltende mørt.

Kig ofte til gryden og vend eventuelt forsigtigt rundt på kødet.Skum af, hvis der kommer mere "snask".


Det er en smagssag, om man vil si suppen. Jeg gør det ikke, da vi godt kan li’ fyldet.

Smag suppen til med lidt fløde for at afrunde smagen, og giv den eventuelt mere salt, og et par fingerspids sukker, hvis du synes, suppen er for bitter – lidt af gangen, til du får den rette smag frem.

Osso Buco serveres med kartoffelmos.

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte