Actifry kylling og grøntsager i dijonsovs

Actifry kylling og grøntsager i dijonsovs

Kylling og grøntsager i dijonsovs er min første sammenkogte ret i actifryen, så jeg var meget spændt på resultatet. Det var over al forventning.
Kyllngestykkerne var perfekte og grøntsagerne lækre sprøde uden at være rå. Selv min kæreste spiste en ordentlig portion, og han kan ikke lide kogte grøntsager, så det var bestemt en succes.

Jeg opdagede en anden fordel ved at lave mad i actifryen. Da man ikke skal røre i gryden, kan man forberede grøntsagerne efterhånden, som de skal tilsættes. Det er vældig tidsbesparende.

 
 
3 personer
 
Ingredienser
 
1 AC-ske olivenolie
3 kyllingefileter i strimler
1 rødløg i både
1 porre i ringe
3 gulerødder i grove stykker
80-90 gr. broccoli i små buketter
5 dl fløde
2 spsk. dijonsennep
1,5 tsk salt
Friskkværnet peber
 
Fremgangsmåde

 

Skær kyllingefileterne i strimler, skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker.

Hæld olie, kylling og gulerødder i actifryen og kør i 10 minutter.

Imens pilles løget og skæres i både, og porren rengøres og skæres i ca. 1/2 cm tykke ringe. Når actifryen stopper, tilsættes disse grøntsager. Skil også kødet fra hinanden, hvis stykkerne hænger sammen og fordel det i actifryen. Husk ikke at anvende metalredskaber. Kør i 5 minutter.

Tilsæt salt, friskkværnet peber, dijonsennep og fløde. Kør i 5 minutter.

Klargør broccolien i små buketter og tilsæt, når AC'en stopper.

Kør i 5 minutter.

Total Actifrytid:

Serveres med ris.

 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte