Opskrift - Boller i karry
Hvem elsker ikke en go' gang boller i karry - ja, altså bort set fra min kæreste, som meget nødig spiser "gammeldags" mad lavet af flæskefars. Nå, så det er altså en ret, jeg må lave, når jeg er alene hjemme, hvilket jeg er i hvert fald én gang om ugen til spisetid. Så bliver der kokkereret, så der er nogen portioner til fryseren - lækkert, næste gang jeg er alene og samtidig lidt doven.
Min variant af boller i karry indeholder æbler. Det kan selvsagt udelades, men ikke før man har prøvet det. Det er SÅ lækkert med æble i en karryret. Esdragon tilfører også retten en lækker smag.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ingredienser - Bollerne:
500 gr. svinefars
2 dl væske: skummetmælk, letmælk, vand el. kold bouillon
1 dl mel
1 æg
2 tsk salt
1 knivspids peber
1 spsk revet løg
Ingredienser - karrysovs:
ca. 25 gr. margarine
vand
salt
1/2 hakket løg
1 lille skrællet madæble eller andet fast æble
3-5 tsk alm. karry efter temperament
3 spsk mel
1/2-1 tsk tørret esdragon efter temperament
evt 1 spsk fløde 18%
evt. 1 maggiterning svineboullion
Fremgangsmåde boller:
Rør farsen og lad den hvile mindst 15 minutter.
Sæt en stor gryde vand over med letsaltet vand
Rør farsen godt igennem igen, dyp en spiseske i det kogende vand og form bollerne med skeen og hånden. Læg bollen i det kogende vand.
Bollerne skal koge 8-10 minutter.
Tag bollerne op med en hulske
Fremgangsmåde karrysovs:
Si kogevandet fra bollene.
Svits de hakkede løg, de snittede æblestykker og karryen i margarine.
Skru ned for varmen, tilsæt melet og rør, indtil det er helt opsuget.
Tilsæt derefter ca 6 dl af vandet fra bollerne. Vandet hældes i lidt af gangen og rør hele tiden.
Smag derefter til med salt, peber og esdragon.
Synes man sovsen er lidt for tynd, da det kun er vand, man kan tilsætte ganske lidt fløde 18%. Det gør sovsen lidt mere fyldig. Brug endelig ikke for meget fløde, da det går ud over den flotte farve på sovsen.
Synes du sovsen, smager af for lidt, kan du tilsætte lidt af en maggiterning (svin). Rør lidt i ad gangen, indtil du opnår den rette smag.
Til sidst varmes bollerne op i sovsen.
TIPS: Man kan efterfarve sovsen med gurkemeje. Det har næsten ingen smag, men farver rigtig godt.
Forslag til salat til boller i karry:
Flere retter med karry: