Broccolisalat med appelsin
Jeg skulle have min søn og hans kæreste og deres lækre baby på besøg til boller i karry. Menuen havde se selv bestilt. Jeg ville lave noget tilbehør og synes, at både broccoli og appelsin smager godt sammen med karrysovs
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 personer1 stor broccoli
2 appelsiner
1/2 dl solsikkekerner
Dressing:
2 dl creme fraiche 9%
2 tsk. rødvinseddike
1 spsk sukker
1 knivspids salt
Fremgangsmåde
Rengør broccolien og del den i små buketter
Damp buketterne i 3 minutter: Sæt en gryde over med rigeligt vand og bring det i kog. Gryden må ikke være fyldt med vand, da broccolien ikke må være i berøring med vandet. Læg broccolien i en si, som sættes over gryden. læg låg på. Jeg dampede broccolien af 2 omgange, da det var en stor portion.
Afkøl straks kålen i iskoldt vand.
Skæl appelsinerne, så der ikke sidder noget hvidt skind tilbage. Jeg skærer altid skrællen af med en kniv. Skær dem i små stykker.
Rist solsikkekerner på en tør pande, til de har taget farve.
Bland dressingen og rør den sammen med de øvrige ingredienser.