Lakridskage uden mel
Denne kage ser lidt uselvisk ud, men den smager rigtig dejligt af lakrids. Der er ingen mel i, så den kan spises af cøliakipatienter. Den består af lækre ingredienser, både hvid chokolade, lakridspulver og hjemmelavet mandelmel.
Begynd med at smutte mandlerne og lad dem tørre på køkkenrulle.
Smelt 100 gr. smør og 100 gr. hvid chokolade over vandbad, og lad det køle lidt af.
Pisk æg, sukker og lakridspulver til en luftig masse.
Blend mandlerne til mel.
Hak 70 gr, hvid chokolade groft.
Pisk den lidt afkølede smeltede chokolade/smør i dejen.
Vend mandelmelet i. Du kan evt si det igennem en sigte.
Vend den hakkede chokolade i.
Beklæd en firkantet form (20X20 cm) med bagepapir.
Et trick er at smøre formen, før man lægger bagepapiret i. Så sidder det fint glat, og det er let at hælde dejen i. Formen er stadig let at gøre ren bagefter.
Bag ca. 30 minutter ved 175 grader.
Lad kagen køle af og sæt den i køleskabet natten over, så den kan sætte sig.
Skal man bruge den samme dag, kan den sættes i fryseren ca. et par timer, når den er kølet af.
Skær kagen i små snitter.