Jordbærtærte med marcipan og chokolade
Denne jordbærtærte er virkelig lækker og vækker jubel, når den serveres. Tærten er ikke svær at lave.
Ingredienser jordbærtærte:
Mørdej:
200 gram Hvedemel
1 spsk. Sukker
125 gram Smør /margarine
2 Æggeblommer
Mazarinmasse:
125 gram Sukker
125 gram Smør
125 gram Ren rå marcipan
15 gram Hvedemel
2 Æg
25 gram Flormelis
0.5 vanillestang
2 dl. Piskefløde 38%
1 bakke Jordbær, friske
Fremgangsmåde jordbærtærte:
Mørdej:
Bland mel og sukker i en skål
Læg fedtstoffet i skålen og skær med en kniv, indtil det er findelt og blandet med tørstoffet.
Saml dejen med æggeblommerne. Er det helt umuligt at samle den (afhængig af æggenes størrelse), tilsat da et par dråber vand.
Afkøl dejen lidt i køleskabet.
Klip 2 platiskposer op og læg dejen imellem.
Rul dejen ud mellem plastikposerne.
Engang imellem løsnes posen foroven og det hele vendes, så der rulles fra den anden side, når også den øverste pose er løsnet.
Når dejen har den korrekte størrelse til tærteformen, vendes dejen ud i den smurte form, og posen løsnes.
Mazarinmasse:
Rør sukker sammen med det blødgjorte smør. Rør marcipan og mel i.
Tilsæt æggene lidt ad gangen.
Kom massen i tærteformen og bag dem i ca. 45 min. ved 175 grader.
Afkøles.
Når tærten er bagt og afkølet, smøres den med mørk chokolade (tyndt lag) og kommes i køleskabet.
Creme:
Pisk Fløden til flødeskum med flormelis og vanille.
Cremen smøres nu på tærten. Jordbærrene vaskes og lægges på.