butterdejstrekanter med rejefyld
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ca 8 stk.
Ingredienser:
3 plader små butterdej
Æg til pensling
Dildcreme:
1 dl creme fraiche 18%
1 tsk. friskpresset limesaft
½ dl finthakket frisk dild
½ tsk. sukker
friskkværnet peber og salt
Fyld:
300 g optøede frosne rejer
blandede babysalatblade
Fremgangsmåde:
Skær butterdejspladerne i trekanter. Jeg brugte et centimetermål og lavede dem 7 cm på den korte led (bunden af trekanten).
Pladerne må endelig ikke rulles ud.
Læg trekanterne på bagepapir. De pensles med æg og bages ved 200 grader til de er gyldne – ca. 15 minutter.
Når trekanterne er afkølede flækkes de forsigtigt.
Dryp rejerne af og tryk evt. det sidste vand ud med lidt køkkenrulle.
Bland dild, limesaft, sukker, salt og peber i creme fraichen.
Anret lidt salat på bunden af trekanten, læg rejerne ovenpå. Derefter dressing og til sidst låget af butterdejstrekanten.
Se opskrifterne på de øvrige forretter her: (klik på linket)