Rullet flankebøf med ost basilikum og tørret tomat
Denne opskrift har jeg fundet på Pinterest og oversat fra amerikansk. Lidt besværligt, men ikke umuligt at få lavet disse lækre bøffer. Flanke ligger jo i den billigere ende af kødpriser, men denne ret kan bestemt serveres som weekendmiddag. Hvis man har gæster og gerne vil servere pæne stykker, skal man kun regne med 3 personer til nedenstående mængde. Enderne bliver jo små - se billedet
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
3-4 personer
Ingredienser
1 flanke ca 750 gr.
Groft salt+friskkværnet peber
Krydder-smøreost
Friske basilikumblade
tørrede tomater
olie+stegemargarine til stegning
grillspyd af træ eller lignende
Fremgangsmåde
Flanken lægges på et stykke vita-wrap på et skærebræt. Skær dybe riller i kødet som vist på billedet.
Læg et stykke vitawrap oven på kødet og bank det godt med for eksempel enden af et tykt glas. Nu er flanken blevet noget større.
Drys med groft salt og peber og smør et tyndt lag krydderost på. Jeg kom lige rigeligt på med det resultat, at det røg en del ud, da jeg rullede. Drys med basilikumblade og tørrede tomater efter temperament.
Rul flanken stramt fra den lille ende til højre på første billede nedenfor. Brug vitawrappen til hjælp, når du ruller.
Fjern vitawrappen og vend flanken, så du har slutenden mod dig. Nu stikkes pinde ind som vist på billedet. Sørg for at starte pinden i slut-enden, så den holdes fast.
Skær bøffer ved at skære ned mellen pindene.
Du kan godt snyde lidt og efterfylde med tørrede tomater og basilikum, hvis du synes, at nogen af bøfferne er blevet overset.
Bræk pindene kortere, så de er lettere at håndtere på panden. Se billedet foroven.
Steges 5 minutter på hver side på panden ved middeltemperatur i halvt olie, halvt margarine.
Retten kan serveres med:
Rødvinssovs,
Ovnbagte kartofler,
Rodfrugter fra ovnen