Spiromat-rodfrugter i ovn
Så har min nye spiromat været i gang igen. Uuuh, jeg elsker den maskine. Særligt efter, at jeg har fundet ud af, hvordan jeg skal få den til at holde fast på bordet. Spiromaten har sugekop-fødder, og de skal lige trykkes ned, så står den jo fast - nyt for mig, men man lærer meget på youtube (-:
Denne gang har jeg strimlet rodfrugter til at sætte i ovnen. Blev det godt. Ja, det tror jeg da nok!
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 personer
2 store gulerødder
Skræl og kør grøntsagerne på spiromaten - den kun med kniven, så du får brede strimler.
Denne del af arbejdet kan gøres i god tid.
Læg rodfrugterne på hver sin tallerken og dæk med folie. Stil på køl.
Ønsker du at afkorte de lange strimler, så de er lettere at håndterer, kan du klippe dem med en saks.
*Kom godt 1 spsk honning på panden.
Lad det smelte og tilsæt en smule smør og lad det blive brunt - ikke brændt.
Tilsæt 1 spsk rødvinseddike og rør det ind i sukker massen.
Læg pastinakstrimlerne på panden og svits dem i honningmassen et par minutter under omrøring.
Læg pastinakken i et fad.
Gentag processen fra *, først med gulerødderne, og sidst rødbederne, da de farver mest.
Stilles i ovnen 20 minutter ved 200 grader. Vurdér, om fadet skal dækkes af noget af tiden, for at grøntsagerne ikke bliver sorte.
Kan serveres til for eksempel: