Ovnstegt dyrekølle med tranebær
Dyrekølle er luksus-gæste-mad. Man kan af og til få dem på tilbud til omkring 100 kr pr. kg.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
12 personer
Ingredienser:
1 dyrekølle - ca. 3 kg
25 hakkede tørrede tranebær
groft salt
friskkværnet peber
7 dl vand
3 dl fløde 38%
1 pillet løg
1 skrællet gulerod
1 skrællet pastinak
2, 5 spsk. smør
2,5 spsk. mel
lidt rødvin
1-2 tsk ribsgele
Fremgangsmåde:
Fjern sener og hinder fra køllen og tør den godt.
Gnid den med de hakkede enebær, salt og peber.
Læg køllen i en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) og brun den midt i ovnen ved 250 grader i 15 minutter.
Halver løg, pastinak og gulerød, skru ovnen ned til 175 grader, hæld vandet og piskefløden i bradepanden og læg grøntsagerne ved.
Tag dyrekøllen ud af ovnen efter 1 time og hæld vædden fra til sovs. Hvis stegen ikke er 60 grader (stegetermometer), sættes den tilbage ovnen.
Når stegen er 60 grader tages den ud af ovnen. Nu skal kødet trække til 63 grader. Dæk den evt med staniol.
Sovsen:
Si skyen. Lav en opbagning af smør og mel. Tilsæt vædden lidt ad gangen under kraftig omrøring. Smag sovsen til med lidt rødvin og ribsgele og evt salt.
Stegen kan serveres med:
smørstegte kartofler med hasselnødder