Ovnstegt dyrekølle med tranebær

Ovnstegt dyrekølle med tranebær

Dyrekølle er luksus-gæste-mad. Man kan af og til få dem på tilbud til omkring 100 kr pr. kg.



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

12 personer

Ingredienser:

1 dyrekølle - ca. 3 kg

25 hakkede tørrede tranebær

groft salt

friskkværnet peber

7 dl vand

3 dl fløde 38%

1 pillet løg

1 skrællet gulerod

1 skrællet pastinak

2, 5 spsk. smør

2,5 spsk. mel

lidt rødvin

1-2 tsk ribsgele

Fremgangsmåde:

Fjern sener og hinder fra køllen og tør den godt.

Gnid den med de hakkede enebær, salt og peber.

Læg køllen i en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) og brun den midt i ovnen ved 250 grader i 15 minutter.

Halver løg, pastinak og gulerød, skru ovnen ned til 175 grader, hæld vandet og piskefløden i bradepanden og læg grøntsagerne ved.

Tag dyrekøllen ud af ovnen efter 1 time og hæld vædden fra til sovs. Hvis stegen ikke er 60 grader (stegetermometer), sættes den tilbage ovnen.

Når stegen er 60 grader tages den ud af ovnen. Nu skal kødet trække til 63 grader. Dæk den evt med staniol.

Sovsen:

Si skyen. Lav en opbagning af smør og mel. Tilsæt vædden lidt ad gangen under kraftig omrøring. Smag sovsen til med lidt rødvin og ribsgele og evt salt.

Stegen kan serveres med:

smørstegte kartofler med hasselnødder 

ovnstegte rodfrugter

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte