Vibeke Marx - Skygger fra Sprogø - 2007

Udgivet: 12.09.2007 

Beskrivelse - Vibeke Marx - Skygger fra Sprogø

En dag kom børneværnet og fjernede dem alle sammen. Hvor de små kom hen, ved Magda ikke, men selv kommer hun til kvindeanstalten på Sprogø. Her bliver hun gravid og tvinges til at bortadoptere og glemme barnet, men Magda kan ikke glemme. Hele livet drømmer hun om og længes efter Drengen. Et savn, der ikke bliver mindre, da hun får job som tjenestepige hos en familie med et barn i samme alder. Barnet hedder Gunnar, og han er et mærkeligt barn.

Ursula lider i barndommen voldsomt under sin tyranniske fars, Gunnars, sarkasme og følelseskulde, og som voksen søger hun desperat hjælp det ene sted efter det andet i håb om at blive sine traumer kvit.

Anbefaling - Vibeke Marx - Skygger fra Sprogø

Første del af romanen, som tager fat i en skamplet i dansk historie, er en intens og gribende fortælling om Magdas uforskyldte trange skæbne. Desuden får vi en beskrivelse af hendes evne til alligevel at sige fra og endelig få skabt sig sin egen frie tilværelse med alt, hvad hun slæber med i bagagen. Jeg har begejstret for den historie.

2. halvdel, som forekommer at være en helt anden roman, handler om Ursula og bliver langtrukket. Det er en helt anden historie, som ikke fænger på samme måde. Bogen har dog en fin og overraskende slutning.
 

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte