Markus Zusak - Bogtyven - 2008

Udgivet: 01.11.2008 

 

Beskrivelse - Markus Zusak - Bogtyven

Bogen bag den storslåede biograffilm.

Det er 1939. Nazityskland. Landet holder vejret. Døden har aldrig haft så travlt før, og det ser ikke ud til at blive bedre. Liesel Memingers liv ændres, da hun ved sin brors grav får fat på en lille ting, der ligger begravet i sneen. Det er "Håndbog for kirkegårdsgravere".

Bogen er blevet glemt der, og det bliver Liesels første bogtyveri. Derefter begynder en kærlighedsaffære med bøger og ord, efterhånden som Liesel lærer at læse af sin plejefar. Snart stjæler hun bøger fra nazisternes bogbrændinger, fra borgmesterens kones bibliotek, fra hvor der overhovedet kan findes bøger. Men det er farlige tider. Da Liesels plejefamilie skjuler en jøde i kælderen, både åbner og lukker det verden for Liesel.

Bogtyven er fortalt af Døden. En historie om ordenes magt og bøgernes evne til at være sjælens føde. Markus Zusak har med sin fantastiske og intense fortælleevne givet os en bog, der vil blive stående længe.

Bogen er foreløbig solgt i 22 lande.

 

Anbefaling - Markus Zusak - Bogtyven

Humoristisk (trods temaet) og elegant og levende fortællestil, vekslende mellem 3. person og jeg-fom, hvor den sidste optræder som døden. Jeg var et stykke inde i bogen, før jeg opdagede dette, og derfor var jeg lidt irriteret, men bogen greb mig. Jeg kom til at holde meget af dødens kommentarer. Historien veksler i tid, men springene fungerer godt, og lader læseren glæde sig til de fremtidige glimt, man får. Endelig er fortællingen visse steder meget følelsesladet, og man må holde godt fast i sine tårekanaler. Lige en fortællestil efter mit hjerte.
Når jeg er færdig med bogen, skal jeg se filmen. Det glæder jeg mig meget til.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

Af

 

Se klip fra filmen her:

 

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte