Morten Brask - Havet i Theresienstadt - 2007

Udgivet: 04.10.2007 

 

Beskrivelse - Morten Brask - Havet i Theresienstadt

Daniel Faigel husker de lyse, danske sommerdage som lille dreng i overklassevillaen ved havet. Han husker lyden af bølgerne og mågernes skrig og solen på himlen. Men Daniel husker også andre ting. Han husker det, han så en morgen i huset, og som han resten af livet må bære i sig som en frygtelig hemmelighed.

En dag i 1943 ligger han på ryggen i en stinkende kreaturvogn. 26 år, næsten færdiguddannet læge, men krigen er på sit højeste. Godstoget slingrer med sin last af danske jøder gennem det sønderbombede Tyskland. Destinationen er Theresienstadt, den bizarre by hvortil nazisterne sendte alle Europas berømte og rige jøder. Som en anden Dante finder Daniel sig fanget i et inferno.

Om dagen arbejder han som læge på lejrens største hospital, hvor han kæmper for at redde blot få af de alt for mange patienter fra døden eller de frygtede transporter østpå. Om natten føres han til Prag hvor han tilser de prostituerede på SS´ernes bordel. Men det er også i Theresienstadts helvede, at Daniel møder den tjekkiske jødinde Ludmilla Zippora, og den usandsynlige forelskelse, der opstår mellem de to fanger, giver dem begge kræfter midt i det groteske sceneri. Kunne han blot glemme, hvad han så den morgen i huset ved havet.

Anbefaling - Morten Brask - Havet i Theresienstadt

En smuk og barsk fortælling om livet for jøderne i Theresienstadt med hovedpersonernes tilbageblik til tiden før krigen. En bog, der berører en dybt. Romanen bygger på forfatterens samtale med en tidligere fange fra koncentrationslejren.

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!


Af
I Romanen fortælles om Filminstruktøren Kurt Gerron, som optog en propagandafilm for tyskerne  om Theresienstadt. Se filmen om Kurt Gerron og Theresienstadt her:

 

Af
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte