Ayad Akhtar - Tavshedens smerte - 2012

 

Udgivet: 09-01-2012 

Handlingen i Tavshedens smerte af Ayad Akhtar

Den 10-årige Hayat Shah har hørt meget om Mina, og beundrer hende på afstand. Hans mors smukke og gudfrygtige veninde er en stor legende i Shah-familien, og da det viser sig, at Mina kommer til USA for at bo hos Shah-familien, bliver Hayat henrykt. Hayats far, som er læge, er dog knapt så begejstret for situationen. Han rejste netop fra Pakistan til USA for at komme væk fra den fundamentalistiske verden.

Hayat begynder imidlertid ivrigt at studere koranen, opilnet af Mina, og også resten af famlien påvirkes af Minas tilstedeværelse. Hayats forældre har et problemfyldt forhold, men langsomt begraves stridighederne, og familien får igen et godt forhold til hinanden.

Men da Mina forelsker sig i en ikke-muslimsk mand, bryder konfilkterne for alvor ud igen.

Tavshedens smerte er en opsigtsvækkende og eksplosiv debutroman om en amerikansk/muslimsk familie som slås med tro og det at høre til i et USA før 9/11. Romanen er velskrevet, lettilgængelig og særdeles vedkommende læsning for mænd og kvinder, som interesserer sig for det samfund, vi lever i i dag. Den fortæller rørende og indsigtsfuldt, hvor svært det kan være for både børn og voksne at have et ben i hver kultur, den muslimske og den vestlige, og hvor et stort behov mennesket har for at høre til.

Ayad Akhtar er andengenerationsindvandrer, født i USA af pakistanske forældre, og ”Tavshedens smerte” er hans debutroman.

Akhtar er uddannet i teatervidenskab fra Brown University og har også en filminstruktøruddannelse fra Colombia University. Han har desuden vundet flere priser for sine filmmanuskripter.

Allerede inden udgivelsen, som imponerende nok falder sammen med den danske, har den fået flere amerikanske anmeldere til at gå i selvsving af begejstring. På forhånd hyldes romanen for sit banebrydende indblik i det muslimske integrationsmiljø i USA før 9/11.

Anmeldelser af Tavshedens smerter af Ayad Akhtar

"Tavshedens smerte er en medrivende udviklingsroman med visse skavanker om en 10-årig pakistansk-amerikansk drengs opgør med bogstavtro koranlæsning
- Kristeligt Dagblad

"En drengs vågnende seksualitet får tragiske afløb i religiøse kvababbelser i velskrevet, fiktionaliseret debatbog om islam"
- Tre hjerter i Politiken

Den får fire ud af fem stjerner fordi den er inspirerende og ikke minder om andet jeg har læst.
-Litteratursiden.dk

Bogen er læst på MOFIBO, som du kan læse mere om her. LOVE IT!!!

 

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte