Per Schou - Kurvebarnet - 2003 (2012)

 

Udgivet: 2003   

Handling i Kurvebarnet af Per Schou

Beskrivelse: Rygtet siger, at amerikanerne under Korea-krigen sendte deres hårdt sårede til Grønland. De blev anbragt på et militærhospital i Narsarsuaq, hvor staterne allerede under Anden Verdenskrig havde etableret en luftbase, der skulle fungere som springbræt for fly, mænd og forsyninger, der skulle videre til krigsskuepladsen i Europa. Det store kompleks blev siden lagt i ruiner af en brand, der aldrig er blevet opklaret. I Pentagons tilgængelige arkiver er stedet registreret som 1166th USAF Dispensary - et apotek. En kampestenspejs, der ensomt knejser mod polarhimlen midt i den forblæste ødemark., er i dag det eneste bevarede minde om hospitalet, der lå i en strengt bevogtet dal bag baseområdet. Rygtet siger, at amerikanerne her skjulte de såkaldte kurvebørn for omverdenen - og for sig selv - og at ingen af disse slap derfra i live

 

Anmeldelser Kurvebarnet af Per Schou:

Herning Folkeblad: Romanen er både tidløs og aktuel - ikke mindst set i lyset af krigen i Irak. Samtidig er detaljerne om både Grønland, lægevidenskab, sejlads, fiskeri og krigshistorie i orden.

Ikast Avis skrev: Et drama med vold, kærlighed, romantik, grønlandske storme, kampen mod det uretfærdige og en forelskelse i den grønlandske natur. Men også med en levende og dramatisk fortællerpen, hvor reporteren Per Schou har fået lov til at bruge fantasien og fiktionen fuldt ud.

De Bergske Blade skrev: Vi er ikke mange sider henne i "Kurvebarnet", før en højdramatisk og nervepirrende handling tager sin begyndelse. Det ville være synd for bogens forhåbentlig mange læsere at afsløre ret meget mere af begivenhedsforløbet, som over de fleste af bogens 156 sider udfolder sig i en velkomponeret struktur, hvor en meget overraskende slutning helt var ved at tage vejret fra nærværende læser

En spændende bog, som man ikke er længe om at læse. Dels er den kun på 156 sider, og dels vil man gerne vide mere, så man lægger ikke bogen fra sig, før man er færdig. Godt skrevet. Spændende læsning.

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte