Gianrico Carofiglio - Skinnet bedrager - 2011

 

Udgivet: 24-03-2011 

Handlingen i Skinnet bedrager

Krimi fra Bari i Syditalien, hvor forsvarsadvokat Guido Guerrieri får til opgave at undersøge politiets efterforskning af en ung kvindes forsvinden og kommer på sporet af sagens rette sammenhæng, men alligevel har tid til andre retssager undervejs, god italiensk mad og lidt amore.

Guerrieri opsøges af en kollega, der vil have ham til at lede efter nye spor i en sag om en forsvunden ung kvinde. Altså langt fra en typisk advokatopgave, men han påtager sig modvilligt sagen om den smukke Manuela, der sidst blev set på en togstation i Bari.

Guerrieri er en lidt underlig snegl: Han er forsvarsadvokat med en samvittighed.  Han forsvarer langt fra alle, som han forklarer sin nyansatte, nyuddannede medarbejder: ”Faktisk fører vi ikke sager for pædofile, voldtægtsmænd eller mafiaen.” Det betyder dog ingenlunde, at Guerrieri ikke indimellem får en dårlig smag i munden over dem, han rent faktisk forsvarer.

I privatlivet er han en ensom herre, der ikke rigtig kan få styr på det der med damerne. Han bruger alt for meget tid på sit arbejde, da han ikke ser nogen grund til at gå hjem til en tom lejlighed, hvor den eneste, der venter på ham, er en boksesandsæk, som han fører følelsesladede ”samtaler” med.

Carofiglios bøger om forsvarsadvokat Guerrieri er utrolig stemningsfyldte og samtidig nogle meget litterære krimier. Carofiglios bøger anbefales varmt, og hvis man synes man har fået ”krimiforstoppelse” af de mange krimier der ligner hinanden, kan Carofiglio være kuren

Tredje bog af Gianrico Carofiglio på dansk. De to første Med lukkede øjne og Begrundet mistanke er blevet godt modtaget af både læsere og anmeldere. Carofiglios krimier er en feel-good krimier fyldt med charme, spænding og italiensk atmosfære.
Skinnet bedrager er en velskrevet, underholdende, spændende og afdæmpet krimi, og Carofiglios hovedperson; anti-helten og advokaten Guido Guerrieri er endnu en gang et herligt bekendskab.

Forfatteren Gianrico Carofiglio er født i 1961. Han er selv bosat i Bari i det sydlige Italien, hvor han arbejder som anti-mafia dommer. Han står bl.a. bag nogle af regionens alvorligste domme i korruptionssager, organiseret kriminalitet og menneskesmugling.

Carofiglios første bog på dansk, Med lukkede øjne, blev nomineret til "Bedste oversatte krimi" i Danmark 2009 - prisen som Jo Nesbø senere vandt.

Anmeldelser af skinnet bedrager

Det her er stjernegodt. Alle skal læse Carafiglio og opleve, hvorfor krimien kan være stor litteratur.
- Mette Strømfeldt, Berlingske Tidende

 

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte