Anne Lützhöft - Barndommens åg - 2012

Udgivet: 2012 

Beskrivelse af Barndommens åg af Anne Lützhöft

Forfatteren Anne Lützhöft er vokset op på institution, og ved en børnehjemsfest, hun deltog i som voksen, opdagede hun, at institutionsbørnenes voksenskæbne ofte var meget problemfyldt. Hun ønskede at skrive en bog med dette tema og søgte derfor på nettet efter mennesker, som havde lyst til at fortælle hende sin historie. Bogen Mælkebøttebørn blev resultatet af denne proces. En af de skæbner hun kom i kontakt med var Søren, og det er ham, Barndommens åg handler om.

Søren er født i 1932. På grund af manglende omsorg fra sine forældres side gennemgår han en traumatisk barndom, der blandt andet medfører, at han bliver anbragt på en af den tids allerhårdeste opdragelsesanstalter.  På grund af ulykkelig kærlighed lader han sig indrullere i Fremmedlegionen, hvor han som menig legionær bliver udstationeret i Nordafrika. Efter tiden i Fremmedlegionen føler han mod på livet og opsøger igen kærligheden - men atter står der et nederlag og venter på ham forude.

Anmeldelse af Barndommens Åg af Anne Lützhöft

En okay fortælling om en trang skæbne. Dog virker fortællingen lidt overfladisk og virker mere som en opremsning af begivenheder end en indlevelse i Sørens liv.
Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte