Opskrift flødestuvede champignon
Flødestuvede champignon er vejen til min yngste søns hjerte. Jeg tror, han kan skovle det ind uden noget andet til. Mærkeligt, at knægten hadede champignon som barn.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
6 personer
Ingredienser flødestuvede champignon
750 gr. champignon
35 gr. smør
5 tsk. hvedemel med lille top
2,5 dl fløde - jeg anvender 18% fløde
Salt hvid peber
Fremgangsmåde:
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Svits dem i smøret et par minutter.
Tilsæt melet under omrøring, så det opsuges.
Tilsæt derefter fløden lidt efter lidt og rør godt imens.
Kog champignonstuvningen ca 5 minutter.
Vil man bruge champignonstuvningen til sovs, kan man tilsætte en større mængde fløde (og tilsvarende mel til jævning).
Jeg laver altid champignonstuvningen på en pande med høj kant, så jeg får en stor overflade til at svitse champignonerne på.
De afgiver nemlig en del vædde og kan let komme til at koge i den.
Se hele opskriften på fyldt kalkunbryst (billedet) her.