Braiseret savoykål med saltede mandler

Braiseret savoykål med saltede mandler



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

2 personer

 

Ingredienser:

 

ca. 1/2 savoykål*

Smør til braisering

50 gram mandler

1,25 dl vand

1,5 spsk salt.

* Det kan i perioder være vanskeligt at skaffe savoykål, så vi har i stedet brugt hjertesalat eller spidskål, hvilket fungerer lige så godt.

Mængderne ser overvældende ud, når man har skåret det, men beregn 1/2 kål eller et hjertesalat pr. 2 personer, da det falder sammen, når det braiseres. Det bliver helt sikkert spist rub og stub, da det smager forrygende.

 

Fremgangsmåde:

 

hæld 1,25 dl kogende vand i en skål og opløs saltet heri.

Læg mandlerne i lad dem trække 1/2 time.

Læg herefter mandlerne på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 150 grader i 12-13 minutter (I den oprindelige står 20 minutter, men jeg synes mandlerne bliver for mørke ved så lang en bagetid).

Afkøl mandlerne på bagepapiret på en rist.

Fjern de groveste blade på savoykålen og snit resten.

Varm smørret på panden og braiser i ca. 5 minutter. Kålen skal ikke tage for meget farve og stadig være sprødt.

Hak mandlerne groft og tilsæt dem til kålen umiddelbart før servering, så de ikke bliver bløde.

Smager rigtigt godt til grydestegte kalkunlår

 

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte