Braiseret savoykål med saltede mandler
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2 personer
Ingredienser:
ca. 1/2 savoykål*
Smør til braisering
50 gram mandler
1,25 dl vand
1,5 spsk salt.
* Det kan i perioder være vanskeligt at skaffe savoykål, så vi har i stedet brugt hjertesalat eller spidskål, hvilket fungerer lige så godt.
Mængderne ser overvældende ud, når man har skåret det, men beregn 1/2 kål eller et hjertesalat pr. 2 personer, da det falder sammen, når det braiseres. Det bliver helt sikkert spist rub og stub, da det smager forrygende.
Fremgangsmåde:
hæld 1,25 dl kogende vand i en skål og opløs saltet heri.
Læg mandlerne i lad dem trække 1/2 time.
Læg herefter mandlerne på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 150 grader i 12-13 minutter (I den oprindelige står 20 minutter, men jeg synes mandlerne bliver for mørke ved så lang en bagetid).
Afkøl mandlerne på bagepapiret på en rist.
Fjern de groveste blade på savoykålen og snit resten.
Varm smørret på panden og braiser i ca. 5 minutter. Kålen skal ikke tage for meget farve og stadig være sprødt.
Hak mandlerne groft og tilsæt dem til kålen umiddelbart før servering, så de ikke bliver bløde.
Smager rigtigt godt til grydestegte kalkunlår