Den du ved nok kage
Jeg kører af og til ind til min søn og svigerdatter med kage, når jeg har bagt. Talen faldt en dag på yndlingskage, og min svigerdatter sagde, at en af de kager, hun rigtig godt kunne li', var den-du-ved-nok-kagen. Hvis ikke jeg lige havde læst om den i en madgruppe på facebook, ville jeg ikke have anet, hvad hun talte om. Før jeg læste om den, havde jeg aldrig hørt om en kage, der hed sådan. Nu hvor jeg har bagt den, må jeg sige, at den har jeg skam smagt før, men slet ikke været bekendt med det sjove navn. Den er lidt a la Drømmekage fra Brovst, bare med chokoladesmag - rigtig lækker.
Jeg tilsatte ikke kaffe til glasuren, men i stedet noget vand. Dog ikke hele mængden.
Desuden halverede jeg kageopskriften i forhold til den oprindelige (som er til en hel bradepande), men lavede hele mængden af glasur, da vi godt kan li' et ordentligt lag af det - se billedet.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 190 grader - ikke varmluft.
Pisk æg og sukker, til det er hvidt, tykt og skummende i køkkenmaskinen eller med en elpisker.
Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Tilsæt skiftevis mælk og de tørre ingredienser. De tørre ingredienser tilsættes gennem en sigte. Arbejdet udføres ved at vende ingredienserne ind i æggemassen med en grydeske eller lignende. Der skal ikke røres kraftigt.
Tilsæt til sidst den afkølede margarine. Også her vendes det i med en ske, til det er optaget i dejen.
Beklæd en form ca 20X30 cm med bagepapir og hæld dejen i.
Bages ca 25 minutter.
Afkøl kagen helt.
Glasur: Smelt margarinen og rør den sammen med de øvrige ingredienser. Smør den på den helt afkølede kage.