Æblegalette med lakrids
Kender du det med at have en rest tærtedej, når du har lavet tærte i form. Jeg har det rigtig skidt med at smide det ud, nu da jeg endelig har lavet mørdejen, så derfor smed jeg resten i køleskabet i går, da jeg lavede spinattærte, og tænkte, at jeg måtte finde på noget at lave med den lille klump dej i dag. Det blev til denne lille æblegalette med lakrids. En galette er en tærte uden form. Da mørdejen var en maddej uden sukker, dryssede jeg lidt sukker på den, da jeg havde rullet den ud.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Klip 2 stk små fryseposer op og og rul dejen ud mellem disse. Du kan let løsne poserne og vende dejen undervejs, til dejen er helt tynd.
Fjern det øverste stykke plast, og vend dejen ud på en bagepladen med bagepapir. Fjern forsigtigt posen.
Hvis din mørdej er en dej uden sukker, så drys din dej let med sukker nu.
Skær et æble i tynde både og læg skiver i ringe på tærtedejen. Der skal være et stykke dej fri til at folde - se billedet.
Dryk med sukker og lakrids - se billedet.
Fold kanten ind over æblerne.
Bland 1/2 dl havregryn med 1,5 tsk sukker og drys det over æblerne.
Fordel smørklatter over havregrynene.
Bages 30-35 minutter ved 200 grader, til bunden og havregrynene har fået farve.
Server med creme fraiche eller is.