Julekonfekt - marcipan, nougat, mandler, chokolade
Marcipan hører julen til, og vil du gøre lidt med ud af det end bare at hælde frugtfarve i, er her en opskrift på et stykke lækker julekonfekt. Opskriften er ikke særlig svær, men tager lidt tid.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Hak mandlerne (ikke for groft) og bag dem ca. 15 minutter ved 150 grader i ovnen på bagepapir, til de er let gyldne.
Beklæd en form 25X25 cm med bagepapir.
Mærk formens bund af på bagepapiret ved at bøje det.
Tag nu bagepapiret op igen og del marcipanen i 4 længder, og placer banerne på bagepapiret.
Klip en plastikpose op og rul massen ud mellem papiret og posen med en kagerulle. Der skal nok skæres en hæl og klippes en tå, indtil det passer.
Læg marcipanen på bagepapiret tilbage i formen.
Smelt nougaten over vandbad og tilsæt derefter mandlerne.
Smør blandingen ud over marcipanen og stil til afkøling, til det er stivnet.
Smelt chokoladen over vandbad.
Smør chokoladen over den stivnede nougatmasse. Stil til afkøling.
Vend nu pladen ud på et skærebræt, som er beklædt med plastikposen fra tidligere.
Smør chokoladen ud over marcipanen.
Når chokoladen er knapt stivnet, skæres pladen ud i passende stykker med en skarp kniv.
Prøv også disse lækre bailey kugler.