Bankekød med enebær
Min kæreste, Bjarne og jeg er ude for at handle ind til aften - lidt ugået for ideer til, hvad vi skal ha'. I køledisken får min kæreste øje på bankekød og siger (som altid højt og tydeligt, lige meget hvor vi er): "Vi skal ha' bankekød med kartoffelmos". "Bankekød?" svarer jeg. Det har jeg aldrig hørt om før. Vi googler på stedet en opskrift på mobilen, og da jeg opdager, at det skal laves med enebær, er jeg fyr og flamme. Elsker de lidt specielle ingredienser, som giver en ny smagsoplevelse. Nøøøj, det smagte godt. Ofte er jeg lidt småtspisende, men jeg skovlede ind - spiste mere end min kæreste. Udover kartoffelmos. fik vi gulerødder og rødbeder stegt i ovnen til.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2-3 personer
Ingredienser
350 gr. bankekød
6 hele enebær
smør til stegning
1 hakket løg
Jeg tilsatte desuden en lille gulerod i stave for at give smag
Salt, peber
Et laurbærblad
ca. 1/2 liter vand
jævning (jeg anvendte en flødejævning)
Evt. madkulør
Fremgangsmåde
Skær kødet i tynde skiver, hvis du ikke køber det færdigskåret.
Bank kødet godt med en kødhammer.
Krydr med salt, peber og knuste enebær.
Brun kødstykkerne godt i en gryde lidt ad gangen. Tag dem op og brun de næste.
Når alt kødet er oppe af gryden, svitses løgene.
Tilsæt vandet, laurbærbladet, evt gulerodsstavene og læg kødet tilbage i gryden.
Bring gyden i kog, skum af for snask, og smag til med salt og peber.
Lag retten småkoge 1 time.
Tag kødet op og jævn sovsen. Tilsæt evt madkulør. Smag til og kom kødet tilbage i sovsen.
Serveres med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj.
Vi fik som ovenfor nævnt også gulerødder og rødbeder stegt i ovnen til.
Af Lene Rasmussen