Panko-paneret kyllingefilet med pesto og mozarella
Panko-paneret kyllingefilet skal man ikke snyde sig selv for. Panko-rasp stammer fra Asien og har en helt særlig krumme. Den kan købes i større supermarkeder. Den færdige filet er ret stor, så jeg vil mene, at én til hver er nok. Jeg kunne i hvert fald ikke spise min ene op. Jeg anvendte de vandmarinerede fileter, da jeg ikke kunne få andre. De er tykkere, og så er det måske lidt lettere at skære den op, men de er mere slaskede end, hvis de ikke er pumpede.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2 personer
Ingredienser
2 kyllingefileter
Salt
Et lille glas grøn pesto
Revet mozarella
Kødnåle
1 æg
Pankorasp
Olie til at smørre fadet med
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Skær kyllingefileterne op som vist på billedet. Du kan evt lade være med at sprætte enderne helt op.
Drys en anelse salt på den åbne filet.
Smør et godt lag pesto på den store halvdel af den åbne filet.
Drys en lag mozarella over pestoen.
Fold den tomme halvdel af fileten over fyldet og luk grundigt med kødnåle.
Brun nu fileterne kort på panden ved god varme. Forsøg kun at vende én gang for at forhindre at paneringen ødelægges. Du behøver ikke brune hårdt, da fileterne får lidt mere farve i ovnen.
Smør et ildfast fad og læg fileterne heri.
Stil fadet midt i ovnen og steg 15-20 minutter. Mine var klar efter 17 minutter. (Jeg ønskede ikke, de skulle have mere farve og tog dem derfor ud, og de var færdigstegte.
Kyllingefileterne kan serveres med Porrecreme, kartofler og måske en salat.
Af Lene Rasmussen