Svinesmåkød i stegesoen
Jeg har fået en stegeso i fødselsdagsgave, og den skulle endelig afprøves. Min kæreste fik valgfrihed med hensyn til kød, så han kom hjem fra købmanden med svinesmåkød. Det kom der den rene himmerigsmundfuld ud af. Der skal en del ingredienser i denne ret, men der er ingen forstegning, og når først alt er i stegesoen, skal du ikke løfte en finger, før du går til bordet!
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ingredienser
400 gr. svinesmåkød
150 gr. bacon i tern
1 løg i både
2 store gulerødder i tykke skiver
5-6 kartofler i tern, ca. 2x2x2 cm
10-12 champignon i skiver
3 fed hvidløg, hakkede
15 friske basilikumblade, groft hakkede
Sovsen:
1 spsk. sød ketchup
1 stor dåse tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
2,5 dl fløde 8%
2,5 dl vand
2,5 dl rødvin
1 knivspids chili
2 svine-boullionterninger, (opløses nogenlunde)
1/2 tsk tørret oregano
1 tsk salt
Drys: hakket persille
En stegeso
Fremgangsmåde
Læg kødet og de snittede grøntsager i stegesoen. Bland det lidt sammen.
Rør resten af ingredienserne sammen i en skål, og hæld blandingen over kød og grøntsager i stegesoen.
Sæt stegesoen i den kolde ovn og tænd på 200 grader.
Steges ca. 1 time 50 minutter til kartofler og kød er mørt. Selvom kartoflerne er skåret i tern, bliver de ikke smattede af den lange kogetid.
Hvis du kigger til retten undervejs, så pas på dampen, når du løfter låget!
Vi fik groft brød til. Her er en fantastisk let opskrift, som heller ikke kræver meget arbejdstid, da der ikke skal æltes. Der er dog en del hævetid.
Af Lene Rasmussen