Kartofler og squash med låg af oksefars i ovn

Kartofler og squash med låg af oksefars i ovn



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori



3-4 personer

Ingredienser kartofler og oksefars i ovn:

6-8 kartofler

3 dl fløde (fløde 18 kan anvendes)

500 gr oksefars

1 løg, grofthakket

1 lille squash

7 hakkede grønne oliven

1 dåse flåede tomater

3 spsk. ketchup

1 glas champignon

2-3 fed hvidløg

Basilikum

Salt, peber

Parmasan eller revet ost

Rasp

Fremgangsmåde kartofler og oksefars i ovn:

Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, læg dem i et ildfast fad, drys med groft salt og hæld fløden over.

Skær squashen i tynde skiver og læg et taglagt lag ovenpå kartoflerne.

Brun fars, løg, hvidløg, oliven og champignon (gem væden). Tilsæt flåede tomater, ketchup og væden fra champignonerne. Krydr med lidt basilikum og smag til med salt og peber. Lad det simre ca 5. minutter.

Hæld nu farsen over kartoflerne, drys et jævnt lag parmasan eller revet ost over og til sidst lidt rasp på toppen.

1,25-1,50 time med 175 grader. Prik i kartoflerne for at se, om de er møre.

Dæk evt med folie til sidst, så overfladen ikke bliver for mørk.

Kan serveres med salat med hjemmelavet thousand island dressing

eller tzatziki

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte