Kartofler og squash med låg af oksefars i ovn
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
3-4 personer
Ingredienser kartofler og oksefars i ovn:
6-8 kartofler
3 dl fløde (fløde 18 kan anvendes)
500 gr oksefars
1 løg, grofthakket
1 lille squash
7 hakkede grønne oliven
1 dåse flåede tomater
3 spsk. ketchup
1 glas champignon
2-3 fed hvidløg
Basilikum
Salt, peber
Parmasan eller revet ost
Rasp
Fremgangsmåde kartofler og oksefars i ovn:
Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, læg dem i et ildfast fad, drys med groft salt og hæld fløden over.
Skær squashen i tynde skiver og læg et taglagt lag ovenpå kartoflerne.
Brun fars, løg, hvidløg, oliven og champignon (gem væden). Tilsæt flåede tomater, ketchup og væden fra champignonerne. Krydr med lidt basilikum og smag til med salt og peber. Lad det simre ca 5. minutter.
Hæld nu farsen over kartoflerne, drys et jævnt lag parmasan eller revet ost over og til sidst lidt rasp på toppen.
1,25-1,50 time med 175 grader. Prik i kartoflerne for at se, om de er møre.
Dæk evt med folie til sidst, så overfladen ikke bliver for mørk.
Kan serveres med salat med hjemmelavet thousand island dressing
eller tzatziki