Hurtig mad med kokosmælk og rød karrypasta
Grøntsagerne kan varieres i denne ret. Prøv for eksempel vandkastanjer og bambusskud. Cashewnødder er også helt fantastiske sammen med kokosmælk og rød karrypasta. Hvis du anvender nødder, er det en god ide at servere dem ved siden af, hvis du forventer, der bliver en rest tilbage. Næste dag er nødderne nemig trælse og bløde, hvis de kommer i sovsen.
Retten med kokosmælk og karrypasta kan også serveres for et større selskab - se nedenfor
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ingredienser hurtig mad med kokosmælk og rød karrypasta:
4 personer
Ingredienser
500 gr svinesmåkød (andet kød kan bruges)
Ca. 250 gr blomkål i små buketter
2-3 gulerødder i skiver
1 porre i skiver
6-8 babymajs fra dåse i skiver
2 dåser kokosmælk (evt light)
Rød karrypasta
Andre forslag til ingredienser:
Vandkastanier
Bambusskud
Cashewnødder
Fremgangsmåde hurtig mad med kokosmælk og rød karrypasate:
Småkødet skæres i små tern (mindre end almindeligt småkød)
Kødet svitses godt på den ene side i en pande med høje sider
Kødet vendes, og nu tilsættes gulerødder, blomkål og porre
Når kødet er svitset godt på begge sider, tilsættes kokosmælk og karry pasta efter smag (vi bruger 2-3 spsk til 2 dåser kokosmælk). Prøv dig frem og find den styrke, der matcher din families smag.
Smag til med salt og peber
Kog i ca 5 minutter, så blomkålene stadig har bid.
Tilsæt babymaj 1 minut før retten er færdig
Serveres med ris
Retten med kokosmælk og karrypasta kan også serveres for et større selskab.
Brun kødet - læg det i en bradepande. Kog panden af med ca. 1 dl vand, så der er lidt vædske til sovsen
Brun alle grøntsager, på nær blomkål og majs. Læg både de rå og de brunede grønsager i bradepanden.
Hæld afkog, kokosmælk og rød karrypasta i en gryde og giv det et let opkog og smag til. Brug evt en extra dåse kokosmælk og tilsvarende karrypasta, så der er sovs nok.
Hæld sovsen over kød og grøntsager.
Bradepanden sættes i ovnen ved 190 grader ca 1/2 time, før middagen. Skru ned på 150 grader, når sovsen koger.
Vi brugte 2300 gr kyllingefilet til 14 personer (1 bradepande + 1 ildfast fad). Det slog lige til, når der også var dessert.
Prøv at bage et lækkert flute til. Det kan laves med engangshævning og tager derfor ikke så lang tid.