Bagt kartoffel med pikantost
En almindelig bagt kartoffel kan godt være lidt kedelig. Jeg skulle finde på en kartoffel til mine minifarsbrød, og så faldt jeg over denne opskrift. De smagte så lækkert! Kartoflen bages almindelig først, og kommer ind igen, når fyldet er blandet. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville komme fyldet i mine muffinforme, men kartoffelskrællen var så fin hel, da jeg havde tømt den. Så jeg valgte at fylde det i "skrældformen" igen. Jeg lavede som forsøg med en enkelt i muffinform, og den blev også rigtig fin. Den er meget fin til en portionsanretning.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2 personer
Ingredienser
2 bagekartofler
80 gr. Buko pikantost
1 lille hakket løg
1 dl mælk
Salt, hvis peber
Fremgangsmåde
Skær et kryds i kartoflerne og bag dem 1,25 time ved 200 grader.
Tag kartoflen ud af ovnen, skær toppen af og skrab kartoffelfyldet i en skål.
Bland ost, løg og mælk i.
Smag til med salt og peber.
Kom kartoffelfyldet tilbage i den tomme skræl.
Bag 15 minutter ved 210 gr.
Kartoffelfyldet i muffinformen fik samme bagetid.
Jeg vendte forsigtigt fyldet fra muffinformen ud i hånden og satte den på tallerknen.
Hvis jeg skulle lave mange af dem til servering på et fad, ville jeg ikke vende dem ud, da de så bliver svære at flytte til en tallerken. Så ville jeg sætte en papirsform ned i muffinformen og servere i dem på fadet.