Kartoffelstabel i muffins
Jeg er vild med at anvende mine køkkengadgets til andet, end de oprindeligt er tænkt anvendt til.
I denne opskrift har jeg brugt mine muffinsforme til at lave små kartoffelstabler.
Hvor mange du skal anvende til en servering afhænger af, hvad du ellers serverer til. Jeg skrællede 1 kg kartofler til 16 muffins, men jeg kasserede de fleste små ender, da jeg ønskede ensartede stabler, men du må prøve dig lidt frem.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver.
Du kan forberede dette i forvejen og sætter kartoffelskiverne i vand, indtil du skal lægge dem i mufinformene.
Læg skiverne i formene så sent som muligt, da kartoflerne bliver misfarvede, hvis de ikke står i vandet
Smør muffinformene godt med olie.
Særligt i bunden, så du kan få kartoffeltoppen løsnet, når de er færdige. *Du kan anvende papirsforme (i 2 lag), men kartofflerne er sværere at løsne pænt i bunden.
Anbring formene på den bageplade, så du ikke skal flytte med formene, efter de er fyldt op.
Læg 2 kartoffelskiver i hver form. Drys let med salt. Gentag dette, til du har en høj top. Kartoflerne falder lidt sammen, så du skal stable lidt over formens kant.
Hæld en spiseskefuld fløde over hver kartoffeltop.
Bages i ovnen ca. 35 minutter ved 200 grader til kartoflerne er møre.
Hvis du ønsker dem mere brune i toppen, kan du skrue op på 250 til sidst.
Løsn dem forsigtigt fra formen inden servering og server med den brune skorpe øverst.
Hvis du anvender en form med mange muffinshuller, kan du evt. lægge et skærebræt over formen og vende dem ud, efter du har sikret, at de er løsnet.