Havregrynskager med smørcreme
Havregrynskager har altid været en af mine yndlingskager ved bageren, men de er så dyyyyyre. Så projekt selv-lave-dem blev sat i gang, og det er jo ikke så svært. Kagerne blev fantastiske, og de fik stor ros fra kæresten - det tæller også.
Da jeg havde dyppet de øverste havregrynskager i chokolade, var der en rest tilbage. Den tilsatte jeg til smørcremen og undlod så at komme vaniljesukker i.
Kagerne kan gemmes i en kagedåse. Jeg rørte ikke al cremen. Kun til dem, vi skal spise i dag og i morgen. Cremen til i morgen er sat i køleskabet.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne til kagerne til en sammenhængende masse.
Sæt 8 kugler på 2 bageplader og tryk dem lidt flade - se billedet - de flyder meget ud.
Bag kagerne ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Jeg bagte én plade ad gangen, da det kun var 10 minutter.
Lad kagerne stivne på pladen, og træk dem derefter forsigtigt over på en rist, hvor de køler helt af.
Hak chokoladen og smelt 2/3 over vandbad, til det lige er smeltet.
Tag chokoladen af varmen og rør den sidste 1/3 chokolade i, til det er smeltet.
Dyp halvdelen af kagerne i chokoladen. Du kan tippe chokoladeskålen lidt, så du får mere chokolade på forsiden.
Rør cremen og læg kagerne sammen.