Banankage uden mel og sukker
Den her kage smager absolut bedre, end den ser ud. Når man skærer en skive ligner den mest af alt forloren hare. Men prøv at smag - virkelig lækkert - og så er den slet ikke usund.
Der er kokosolie i kagen - den er rig på laurinsyre, som er kendt for sin antibakterielle og svampedræbende virkning - derfor en kage, som er god til candidakuren, bortset fra at man får lidt chokolade og en smule dadler, men det er jo meget lidt pr. skive kage.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
1 kage
Ingredienser
300 gr. bananer
3 æg
100 gr. dadler
2 spsk kokosolie - smeltet i microovnen
1 knivspids salt
100 gr. mandelmel - du kan vælge at hakke mandler selv
50 gr. hakket meget meget mørk chokolade 80-85%
50 gr. meget meget mørk chokolade 80-85% til overtræk
Fremgangsmåde
Blend dadler og bananer i en minihakker.
Bland frugten med mandelmelet.
Pisk æggene.
Tilsæt æggemassen og kokosolien til dejen og rør det godt sammen.
Tilsæt den hakkede chokolade.
Beklæd en lillebrødform med bagepapir og hæld dejen i.
Bag i 45 minutter ved 160 grader.
Når kagen er afkølet, smøres den med resten af chokoladen, som er smeltet over vandbad.
Kagen holder sig sagtens lækker i køleskab til næste dag.