Æbleroser i butterdej
Jeg bliver ofte inspireret af de små madfilm, der kommer på facebook. Denne æblerose har jeg set flere gange, og jeg måtte bare prøve at lave dem selv. Det er ikke særligt svært, men tager bare lidt tid. Næste gang vil jeg servere roserne med is, men det havde vi ikke lige i fryseren, da jeg fik lyst til at lave dem her i aften. I stedet fik vi creme fraiche til.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
6-8 roser
Ingredienser
2 æbler, sprøde og røde
Saften fra 1/2 citron
1 rulle butterdej
4 tsk marmelade - jeg brugte blommemarmelade
Kanel
Sukker
Fremgangsmåde
Skær æblet i tynde skiver. Skær fra stilk- eller blomstenden. Selve enden kasseres.
Skil æbleskiverne ad og læg dem i en skål eller et fad og hæld vand ved, så det lige dækker.
Pres saften fra en halv citron i vandet. Det er nemmest at presse saften ud, hvis du deler citronen i kvarte og skære 2 ridser som vist på billedet.
Sæt æblerne i microovnen - fuld gas - i 3 minutter.
Hæld æblerne i en si, så vandet kan løbe af dem.
Rør marmeladen med 2 tsk vand.
Pak butterdejen ud og skær en strimmel på den korte led af pladen. Strimlen skal være 4,5 cm bred.
Smør strimlen med marmeladen.
Læg æblerne på den ene halvdel af butterdejen - se billedet.
Bland lidt sukker og kanel sammen og drys det på æblerne.
Fold den anden halvdel af butterdejen over æblerne.
Rul den foldede strimmmel hele vejen fra den ene ende til den anden - se billedet.
Sæt rosen i en smurt muffinform.
Bag ved 190 grader 40-45 minutter. Skift evt til undervarme, hvis du synes, æblerne bliver for farvede.