Nem og lækker ølkage

Nem og lækker ølkage

Superlet, billig og lækker er ord, der beskriver ølkage. Jeg har ikke kunnet finde mange fakta om ølkage, men den stammer oprindeligt fra Sønderjylland. Bagetiden er lidt længere end ved tradionel kagebagning, men ventetiden er det hel værd. I visse opskrifter tilsættes ud over nedenstående også 1 tsk stødt ingefær. 

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

1 brød
 
Ingredienser

 

250 gr. mel
250 gr. brun farin
1 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk natron
1 æg
2 dl mørkt hvidtøl
 
Fremgangsmåde

 

Bland de tørre ingredienser godt sammen.

Rør æg og hvidtøl i. Rør det hele godt sammen.

Beklæd en brødform ca, 1,5 liter med bagepapir.

Bages ved 160 grader varmluft i ca. 1 time.

Tag ølkagen ud af formen og lad den køle af på en bagerist.

Skæres i gode skiver og serveres med koldt smør.

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte