Nem og lækker ølkage
Superlet, billig og lækker er ord, der beskriver ølkage. Jeg har ikke kunnet finde mange fakta om ølkage, men den stammer oprindeligt fra Sønderjylland. Bagetiden er lidt længere end ved tradionel kagebagning, men ventetiden er det hel værd. I visse opskrifter tilsættes ud over nedenstående også 1 tsk stødt ingefær.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
1 brød
Ingredienser
250 gr. mel
250 gr. brun farin
1 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk natron
1 æg
2 dl mørkt hvidtøl
Fremgangsmåde
Bland de tørre ingredienser godt sammen.
Rør æg og hvidtøl i. Rør det hele godt sammen.
Beklæd en brødform ca, 1,5 liter med bagepapir.
Bages ved 160 grader varmluft i ca. 1 time.
Tag ølkagen ud af formen og lad den køle af på en bagerist.
Skæres i gode skiver og serveres med koldt smør.