Æblestrudel med is og hyldebærcreme
Det hele kan forberedes sammen dag, men når jeg skal have gæster, kan jeg godt lide at lave så meget som muligt i forvejen - særligt hvis det er opskrifter, jeg ikke har prøvet før. Så er jeg knapt så udkørt, når gæsterne kommer.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 personer
Ingredienser
1 liter god is
Æblestrudel
4 store madæbler
1 spsk rørsukker
1 knsp kanel
50 gr hakkede hasselnødder
1/2 tsk finthakket frisk rosmarin
4 filodej-plader. Jeg købte dem frosne - de er helt fine.
smør
Flormelis til drys
3 cl rødvin
1 knsp stød kanel
2 cl. appelsinsaft
Lidt maizena rørt op i koldt vand til jævning
Dagen før
Æblerne, som skæres i fine stykker på ca 3X3 mm, sauteres i lidt af smøret sammen med sukker, kanel og hakkede nødder.
Tilsæt lidt vand og lad det koge, indtil æblerne begynder at koge ud. Æblerne skal stadig have bid, så det må ikke koges til mos.
Stil kompotten på køl.
Hylebærcreme
Alle ingredienser undtagen maizena bringes i kog.
Lad det koge, til det er kogt ind til godt 1 dl.
Jævn med lidt maizena under omrøring og kog yderligere et par minutter.
Pas på med maizenaen. Cremen bliver noget tykkere, når den er afkølet.
Stil cremen på køl.
På dagen
Kontroller om din hyldebærcreme har den ønskede konsistens.
Hvis den er blevet for tyk (det blev min), så varm den op igen og tilsæt lidt hyldebærsaft og appelsinsaft og evt lidt vand.
Smag til og køl af.
Læg filopladerne på 15X15 cm ud på et bord, og pensl dem med smeltet smør.
Jeg lægger altid filopladerne dobbelt, da de ellers let går i stykker. Du kan klippe i pladerne, hvis de er for store.
Pas på ikke at have for mange lag, hvor du folder dem. Klip hellere af, så du ikke ender med mange lag ovenpå hinanden.
Fordel kompotten på pladerne og luk til dem til små pakker. penls med smør.
Bages umiddelbart før servering ca. 12 minutter ved 220 grader. Kig til dem. Mine fik lidt for længe, synes jeg.
Anret dem på en tallerken sammen med isen og hyldebærcremen - og evt lidt flormelisdrys.
Pynt evt. af med lidt friske romarinblade.