Butterdejstartelet med rejefyld
Min forret nytårsaften 2014 var dissse fine butterdejstarteletter med lækkert rejefyld.
Jeg havde set dem på nettet, men måtte da lave et par prøvebagninger af tarteletten, før jeg var tilfreds med resultatet.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Lidt finthakket salat - evt. ruccola
Lime skiver
Dild
Jeg havde envidere en advokado, som jeg mosede og tilsatte:
cayennepeber, salt og lidt knuste koriander. Endvidere lidt limesaft, så det ikke blev brunt.
Fremgangsmåde
Optø butterdejspladerne.
Udstans 2 cirkler af hver plade med en diameter på 8-8,5 cm. Du kan anvende kanten af et glas til dette.
Nu har du 12 cirkler.
I midten af 6 af de udstansede cirkler laver du et hul med et mindre mindre glas ca 7 cm.
Nu har du ialt 6 store cirkler, 6 små cirkler og 6 ringe.
De store cirkler lægges på en bageplade med lidt afstand, og yderkanten pensles med lidt vand.
Læg ringen ovenpå den smurte kant.
Prik bundenene indenfor cirklen med en gaffel.
De små cirkler bages særskilt, hvis du laver hele portionsstørrelsen, da de ikke man være på bageplader. de små cirkler kan bruges som låg eller anrettes, som jeg gjorde.
Bages ved 225 grader i ca. 10 minutter (stod i den oprindelige opskrift). Jeg bagte ved 215 grader varmluft.
Selvom jeg havde prikket mine bunde hævede de desværre noget op. Derfor fjernede jeg forsigtigt indmaden med en kniv efter bagning. Det var ikke svært.
Du skal bage så tidligt, at de kan nå af afkøle, så du kan anrette dem, men ikke så tidligt, at de bliver kedelige.
Ingredienserne til rejeblandingen kan røres sammen i god tid. Stil den på køl. Vent dog med rejerne, indtil du skal anrette.