Letsaltet torsk på salatbund med kaviar og citronolie
Opskriften er lidt tidskrævende og der skal bruges en del ingredienser, men det smager rigtig godt. Vi fik det nytårsaften 2011.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 personer
Ingredienser:
Saltet torsk:
ca 400 gr. torskefilet uden ben
1 spsk. groft havsalt
1 spsk. knust koriander
1 spsk. knust kommen
1 tsk sukker
Tilbehør:
1 bakke rucola salat
1 krølsalat eller frisee-salat
1 bundt brøndkarse
1 ds. rød kaviar eller lakserogn
1. ds sort kaviar
lidt citron
1 bundt purløg
1 dl jomfruolivenolie
Hvidvinsvinaigrette:
25 gr. dijonsennep
1,5 dl hvidvinseddike
2,5 dl vindruekerneolie
2,5 dl jomfruolivenolie
15 gr. salt
15 gr. sukker
5 gr. stødt hvid peber
1 dl hvidvin
Fremgangsmåde
Dagen før:
Ingredienserne til hvidvinsvinaigretten blandes godt, evt ved hjælp af stavblender og sættes på køl.
Bruger du ikke det hele til retten, kan resten sagtens gemmes og bruges som salatdressing.
Bland krydderierne til den saltede torsk.
Jeg er ikke klar over, om man kan købe knust kommen færdig.
Jeg købte almindelig kommen, som jeg knuste med en kniv. En morder er jo det helt ideelle til opgaven.
Gnid torskefiletterne ind i krydderierne og stil dem på køl til næste dag.
På dagen:
Læg godt med citronbåde i 1 dl jomfruoliven olie, og lad det trække nogen timer.
Skrab krydderierne af fisken og skær dem i tynde skiver.
Anret finskåret salat og brøndkarse på en tallerken og hæld hvidvinsdressingen over - ikke så meget, at det sejler.
Læg torskeskiverne ovenpå salaten og pynt med kaviar, Klip til sidst purløg over og dryp med lidt citronolie.