Sommermad - Ørred på grill
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ingredienser:
1 frisk ørred
1 rødløg/skalotteløg
Frisk krus-persille
3 fed hvidløg
50 gr. smør
Groft salt/Peber
1 citron
Fremgangsmåde:
Fisken gnides med salt og peber.
Hak 2 hvidløg, løg og persille og læg blandingen i den åbne bug på fisken - kan lukkes med stegenåle eller bomuldssnor, hvis der er meget fyld i.
Bland hakket hvidløg (det sidste) salt, peber og smør.
Smør halvdelen af smørblandingen på midten af et stykke staniol (så stort at fisken kan pakkes ind i det).
Læg eventuelt overskydende fyld ovenpå, pres med citronsaft og læg til sidst fisken øverst. Skær evt et par riller i overdelen på fisken og fordel resten af smørblandingen på fisken.
Til sidst presses citron over fisken og slut af med 2-3 skiver øverst.
Luk staniolen om fisken.
Steges i kuglegrill ca 45 minutter (en fisk på 1 kg – tillæg 15 min pr ½ extra kg)
Fisken er klar til servering hvis du kan trække ryg-finnen ud uden problemer.