Rustik kylling i ovn
Jeg havde en traditionel bakke lørdagskylling i ovnen, men havde lyst til at pifte retten lidt op. Det kom der denne overmåde lækre middag ud af.
Da kyllingen er stegt under folie og brunet ved grill til sidst, er den blevet saftig og lækker. Tilbehøret var af en type, jeg i hvert fald ikke anvender så ofte, og det var en himmerigsmundfuld.
Vi har i år sat drivhus op, og der er pt 2 planter derude: Rosmarin og chili i to urtepotter (håber, der snart kommer mere til). Hvor fedt at gå ud i sit eget drivhus og hente friske rosmarinstilke. Det duftede fantastisk, mens kyllingen var i ovnen.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Tag kyllingen ud af fryseren om formiddagen. Den behøver ikke at tø helt op.
Smør et ildfast fad.
Læg aubergineskiverne i bunden og fordel de andre grøntsager ovenpå.
Pensl kyllingestykkerne med olie, drys med grovhakket salt, peber og revet skal af citronen.
Steg ved 200 grader i ovnen 50 minutter. Fadet skal være dækket af staniol.
De sidste 10 minutter fjernes staniolen, og kyllingen grilles sprød under grill. Hold øje med den og dæk evt de stykker, der bliver først brune, med folie.