Grød med kerner og bær

groed med kerner

 Jeg ELSKER kerner i enhver form. Min nye morgenmad er grød med MANGE kerner, toppet med bær, friske eller fra fryseren. Inspirationen har jeg fået fra Instagram, hvor er alle ser ud til at spise den type morgenmad.
Jeg har en pose blandede kerner stående, beregnet til stenalderbrød, men jeg må sige, at den type brød ikke lige er noget for mig, så derfor bliver de nu til grød. Man kan selvsagt lave sit eget mix.
Det er en smagssag, hvor meget man vil koge grøden, men for mig er det fint, at den er meget grov. Skal den koge længere, skal der måske tilsættes mere vand.
Grøden er MEGET solid kost, som holder en mæt længe, og det kan selvklart også udgøre det for et aftenmåltid.
Min nye Bitz-skåle kan gå i microen, så det bliver jo ikke nemmere.

 



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 
1 stor portion
 
Ingredienser

1 dl blandede kerner
1,5 dl vand
1/2 dl grovvalsede havregryn
1 dl vand
en knivspids salt
sukker eller andet sødemiddel
Frisk eller optøet frugt til topping

 

Fremgangsmåde

Aftenen før, sætter jeg kernerne i blød i 1,5 dl vand.

Næste morgen tilsætter jeg havregryn og 1 dl vand mere samt salt og sukker.

Det kan koges i gryde, men jeg smider grøden i microen i 3 minutter.

Hvis du smider frosne bær med i kogningen, skal du nok regne med dobbelt så lang tid i microen.

 
 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte