Grød med kerner og bær
Jeg ELSKER kerner i enhver form. Min nye morgenmad er grød med MANGE kerner, toppet med bær, friske eller fra fryseren. Inspirationen har jeg fået fra Instagram, hvor er alle ser ud til at spise den type morgenmad.
Jeg har en pose blandede kerner stående, beregnet til stenalderbrød, men jeg må sige, at den type brød ikke lige er noget for mig, så derfor bliver de nu til grød. Man kan selvsagt lave sit eget mix.
Det er en smagssag, hvor meget man vil koge grøden, men for mig er det fint, at den er meget grov. Skal den koge længere, skal der måske tilsættes mere vand.
Grøden er MEGET solid kost, som holder en mæt længe, og det kan selvklart også udgøre det for et aftenmåltid.
Min nye Bitz-skåle kan gå i microen, så det bliver jo ikke nemmere.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Aftenen før, sætter jeg kernerne i blød i 1,5 dl vand.
Næste morgen tilsætter jeg havregryn og 1 dl vand mere samt salt og sukker.
Det kan koges i gryde, men jeg smider grøden i microen i 3 minutter.
Hvis du smider frosne bær med i kogningen, skal du nok regne med dobbelt så lang tid i microen.