Laksesymfoni middag eller forretter
I dag stod aftenens menu på forskellige lakseanretninger. Når man samler dem alle 3 udgør de et fint aftenmåltid, men hver for sig er de fine som forret. Min køkken lignede et tornadoangreb, da jeg var færdig, fordi jeg havde gang i så mange nye ting på en gang, men hver enkelt anretning er let at lave. MIn kæreste var vildt begejstet, og det var jeg også. Glæder mig til, at vi engang skal have gæster, for så vil jeg bestemt gerne servere det for dem. Jeg prøver at dele opskriften nedenfor op i 3, så man kan lave delelementer til forret.
Faktisk brugte jeg slet ikke laks til middagen, men ørred. Dels er det 40% billigere (beregnede min kæreste ved købmanden, og sms'ede hjem), og dels kan jeg godt få hovedpine i panden , når jeg spiser laksen, da den er meget kraftig i smagen. Ørreden er dejlig mild.
Min kærestes favorit var laksen på kartoffelpandekagen, og min var pandekagerullen, for jeg er rigtig vild med peberrodssalat.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Laks på kartoffelpandekage
Laks med peberrod i pandekage
Laks med hytteost på ristet rugbrød
Fremgangsmåde
Skal du lave alle 3 elementer, så vent med at anrette til alt er klar.
Begynd med laks på kartoffelpandekage
Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Læg de revne kartofler mellem dobbeltlag køkkenrulle og tryk vædden ud.
Drys med salt og peber.
Del kartoflerne i to bunker, som trykkes godt sammen og sættes på en pande som pandekager. Brug rigeligt fedtstof.
Steg 10 minutter på hver side under låg. Se til dem undervejs. Du skal skrue ned til lav varme - ellers bliver de sorte.
Kog ægget og hak det.
Anret som på billedet: .
Smør kartoffelpandekagen med krydderost.
Laksen lægges ovenpå, dernæst æg og til sidst kapers.
Nu laves pandekagerne med peberod
Smør hele pandekagen med peberrodssalat.
Læg laks på den ene haldel af pandekagen.
Herefter finthakket icebergsalat.
Ovenpå tyndeskiver avokado.
Til sidst finsnittet tomat.
Rul pandekagen så stramt, du kan. Du skal rulle fra den ende, hvor fyldet ligger.
Hvis du laver pandekagen i god tid, så pak den ind i film, og slyng en stram pølse, som lægges på køl.
Skær først ud, når der skal anrettes. Pynt med finthakket tomat og hakket purløg.
Laks med hytteost på rugbrød
Skær rugbrødsskiverne over på tværs (til trekanter), pensl med en anelse olivenolie, og drys med salt.
Rist skiverne i ovnen ved 200 grader, til de er sprøde.
Bland hytteost med saften fra 1 lime, 1 hakket fed hvidløg, lidt chili, 2-3 hakkede radiser og oregano.
Smag til med salt og peber.
Anretning:.
Læg laksen på det ristede rugbrød, kom hytteosten ovenpå, pynt med radiseskiver og finthakket purløg.