Oksefars med spidskål og spinat
Jeg søgte egentlig i googles billeddatabase efter en ret, hvor oksefars bliver rullet ind i nogen grøntsagsblade eller noget i den stil. Blandt billederne dukkede denne ret op med oksefars sammen med spinat og spidskål. Det faldt jeg bare så meget for - specielt da jeg havde et spidskål i køleskabet - og glæden blev ikke mindre, da jeg så de krydderier, der skulle i. Det smagte virkelig lækkert.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 personer
Ingredienser
500 gr. oksefars
1-2 spsk. karry - afhængig af karrystyrke og smag/behag
1 løg i tynde skiver på langs af løget
2 fed hakket hvidløg
15-20 gr. friskrevet ingefær
1/2 tsk. spidskommen
1 knivspids chili
2 dl vand
1 kraftterning - oksekød
1 dl fløde
1 spidskål i grove skiver - fjern stokken
en bakke friske spinatblade (75 gr.)
Serveres med
Ris eller perlespelt
Mangochutney
Fremgangsmåde
Klargør alle ingredienser.
Brun karry og oksefars ved høj varme.
Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, chili, kraftterning og vand.
Kog i 15 minutter ved svag varme under låg.
Tilsæt spidskålen og fløden, smag til med salt og peber.
Kog yderligere 10 minutter under låg - stadig svag varme.
Tilsæt spinatbladene og kog uden låg, til spinaten er faldet sammen.
Smag endelig til med salt og peber.