Karbonader opskrift
En af mine yndlingsretter er karbonader, men desværre kan min kæreste ikke li' dem. Heldigvis er jeg nogen gange alene hjemme, og heldigvis kommer min søn så nogen gange på besøg med mit barnebarn, og SÅ skal vi bare ha' karbonader, for det elsker begge vi voksne. Mit barnebarn er stadig helt lille og på flaske, men jeg er sikker på, at hun også vil elske karbonader, når hun bliver stor. Jeg valgte i går den lette løsning på tilbehøret: nye danske kartofler, bearnaise fra Jensens og letkogte frosne grøntsager. Så bliver det ikke meget lettere.
Karbonader hører selvfølgelig ikke til i den sundeste ende af skalaen, idet paneringen suger en del fedtstof, men lige i går havde jeg haft meget tralvt hele dagen og havde kun nået at få 2 kiks, så der var masser af plads til at spise, til jeg var ved at revne.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
5 karbonader
Ingredienser
Ca. 500 gram flæskefars
1 æg
Rasp
Salt, peber
Stegemargarine
Fremgangsmåde
Del farsen i 5 og form med hænderne til 5 faste runde kugler.
Hak hver kugle på kryds og tværs på begge sider - se billedet.
Drys med salt og peber på begge sider.
Hæl rasp i en dyb tallerken og pisk et æg let sammen i en anden dyb tallerken.
Vend hver karbonade først i ægget og bagefter i rapsen.
Smelt godt med margarinen på en en pande ved god varme og lad det bruse af.
En panering suger meget fedtstof, så man skal ikke spare på det.
Læg karbonaderne på panden og skru ned til middel varme.
Efter 5 minutter vendes karbonaden, og steger 5 minutter igen.
For ikke at beskadige paneringen, er det vigtigt at vende forsigtigt og helst kun den ene gang.