Burger med pankopaneret kylling
Jeg har tidligere skrevet om panko-paneret kyllingefilet. Panko-rasp stammer fra Asien og har en helt særlig krumme. Den kan købes i større supermarkeder. Denne gang har jeg til fredagens menu skåret kyllingefilet i stave, vendt dem i æg og pankorasp og lavet en rigtig lækker burger. Det er ikke en sund ret, da paneringen suger godt med olie, men det er en fuldtræffer af et måltid.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2 burgere
Ingredienser
2 store grovboller fra bageren
To kyllingefilet - ca. 450 gr er rigeligt
1 æg*
pankorasp
Blandet salat
Ca 2 tomater i skiver
Ca 18 skiver agurk
Ca 1/2 rødløg i tynde skiver
4 skiver bacon
1 advokado
Stødt koriander
salt
Peber
1 spsk. cremefraiche 9%
4 spsk ketchup
2 spsk sød chili sauce el. efter smag
Olie til stegning
Fremgangsmåde
Klargør alle grøntsager.
Bland ketchup og sød chilisovs. Tilsæt evt chilisovsen lidt ad gangen, så du ikke får lavet dressingen for stærk.
Mos advokadoen groft i en skål. Bland creme fraichen i og smag til med salt og stødt koriander.
Skær kyllingefileterne ud i stave.
Slå ægget ud i en dyb tallerken, drys med salt og peber, og pisk det let sammen med en gaffel.
Kom rigeligt med pankorasp på en tallerken.
Kom kyllingestavene i den sammenpiskede æggemasse og rør dem rundt, så der kommer æg overalt på stykkerne.
Vend kyllingestykkerne en ad gangen i raspen.
*Hvis du vil dobbeltpanere, vender du kødet i ægget endnu engang efter 1. gang rasp, og derefter endnu engang i rasp. Kræver et extra æg. Paneringen bliver extra lækker med denne metode.
Tænd panden ved god varme og kom rigeligt med olie på. Paneringen suger godt i olien, så sørg for løbende at tilsætte extra olie, så panden ikke tørrer ud.
Steg ca 5 minutter på hver side. Hold øje med, at de ikke bliver for brune, og vend dem forsigtigt, så paneringen ikke går i stykker.
Nu skal burgeren anrettes.
Du kan evt vælge at varme bollen.
Skær bollen over og smør begge halvdele med ketchupblandingen.
Læg bunden på en tallerken og fordel salaten.
Ovenpå lægges kyllingestykker, tomat, agurk, bacon og løg i nævnte rækkefølge.
Top med avokadomosen og læg overdelen af bollen på til sidst.