Gullash i stegesoen
Mad i stegesoen er altid en succes - og også denne gang. Jeg lavede en portion gullash, som stod og simrede i lang tid i ovnen. Arbejdet med det - næsten ingenting. En skøn lørdagsmiddag uden at ha' travlt.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4-5 personer
Ingredienser
Dejen:
8 stk. gulerødder i gode store skiver
2 løg skiveskårede langs årerne
5 forårsløg skåret i skiver (den hvide del gerne på skrå - det grønne skæres småt)
2-3 fed hvidløg - hakkede
700 gr. skært oksekød i tern
150 gr. bacon i tern
1 dåse hakkede tomater
1 stor dåse tomatpuré
1 dl. fløde
6 dl. vand
1 oksebouillonterning
2 spsk. paprika
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. spidskommen
½ dl. rødvin
2 spsk. smør i klatter
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader - over/undervarme - altså ikke varmluft.
Grøntsagerne lægges i stegesoen - gulerødderne nederst.
Læg bacon og dernæst kødet i stegeosen.
De øvrige ingredienser blandes i en skål og hældes over.
Det er korrekt, at der ikke skal salt i. Retten tager salt nok fra bouillonterningen og bacon'en.
Stilles i ovnen 3 timer.
Serveres med kartoffelmos.
Af Lene Rasmussen