Lime-kylling i stegeso
Denne ret kan også laves i et almindeligt ildfast fad, som dækkes over med folie. Sværhedsgraden: let. Arbejdstiden: ikke meget. Smagen: Rigtig lækker!
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2 personer
Ingredienser
2 løg i både - skæres med årerne
3 gulerødder i stave
4 kartofler i TYNDE skiver
350 gr. kyllingeinderfilet i små stykker
Tynde halve skiver af 1/2 lemon
Salt
Sovs:
1 glas champignon
10 gr smør
2 fed hakkede hvidløg
1 spsk mel
1/4 fløde 9%
1 dl vand
Vædde fra champignon
Saften fra en halv lemon
1 kraftterning - kylling
salt, peber
Fremgangsmåde
Efter klargøring af ingredienserne lægges de i stegesoen, drys med salt, og bland det hele godt. Skiverne af lemon skal ned mellem de øvrige ingredienser.
Sovsen: skil vandet fra champignon'erne og gem det.
Rist champignonerne på en brandvarm pande. Når de er tørre og har fået en smule farve, tages panden af varmen, og de 10 gram smør smelter på panden.
TIlsæt også det hakkede hvidløg.
Panden sættes tilbage på middel varme. Melet tilsættes panden, og der røres grundigt, indtil det er optaget.
Tilsæt nu fløde, lidt ad gangen, og rør, så det bliver jævnt.Det skal koge.
Tilsæt vand, kraftterning og saften fra den halve lime.
Smag til med salt og peber og lad det småkoge nogen minutter.
Hæld sovsen ned i stegesoen og rør det rundt i ingredienserne.
Sættes i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 grader, til kartoflerne er mørre.
Serveres med persille.
Af Lene Rasmussen